З архіву ПУ. Свідчення страшної катастрофи: Льодовик, що тане, оголив "послання" з минулого століття (фото)

У льодовику, що тане, знайшли газети, які були на борту літака Air India Boeing 707, який врізався в Монблан у 1966 році, в результаті чого загинули 177 осіб. Про це повідомляє видання Mail Online, передають Патріоти України у липні 2020 року.

Їх знайшли минулого тижня. Зробив це Тімоті Моттін, який управляє кафе-рестораном La Cabane du Cerro, розташованим на висоті 4455 футів біля лижного центру Шамоні. "Зараз вони висихають, але знаходяться в дуже хорошому стані. Ви можете прочитати їх", - розповів він.

Чоловік повідомив місцевим ЗМІ, що знаходить залишки будь-чого з літака "щоразу, коли ми йдемо по льодовику".

Як тільки папери висохнуть, вони приєднаються до зростаючої колекції знайдених предметів після аварії, яку Моттін виставив на огляд в Cabane du Cerro.

Він сказав, що вважає за краще ділитися своїми знахідками з відвідувачами, а не "ховати їх на горищі в очікуванні, щоб продати їх", що, за його словами, стало "справою" для менш відповідальних альпіністів.

Як відомо, вранці 24 січня 1966 роки рейс 101 авіакомпанії Air India, що летів з Бомбеї в Лондон, випадково зазнав аварії в Монблані. Літак вже зробив дві призначені зупинки в Делі і Бейруті і повинен був зробити третю в Женеві.

Пілотові було наказано спуститися в аеропорт Женеви після проходження Монблану. Однак, коли одна з радіонавігаційних систем літака вийшла з ладу, капітан помилково припустив, що він пройшов через гору і почав зниження. Літак летів прямо в масив Монблан.

За ці роки в льодовиках були виявлені численні речі і документи, в тому числі дипломатична пошта, що містить листи від міністерства закордонних справ Індії.

У 2017 році в цьому районі були виявлені людські останки. Найприголомшливіша знахідка, виявлена в 2013 році - знайшли ящик з дорогоцінними каменями - смарагдами, сапфірами і рубінами на суму від 130 000 до 246 000 євро (Від 145 000 до 275 000 доларів США), імовірно залишились після аварії 1966 року.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...