З архіву ПУ. Таємниця перевалу Дятлова: Судмедексперт розповів про можливі причини смерті ще трьох туристів

Едуард Туманов вважає, що ані сніжна лавина, ані звір не могли призвести до загибелі людей.

Перевал Дятлова на Уралі. Фото: ЗвездаПричиною смерті дев'яти туристів на знаменитому перевалі Дятлова на Уралі не могла бути сніжна лавина або звір, повідомляють Патріоти України.

Швидше за все трьох з них убили, а решта шестеро померли від переохолодження. Про це розповів російський судмедексперт Едуард Туманов, який останні роки досліджує останки загиблих в 1959 році туристів.

Нещодавно Туманов досліджував останки Семена Золотарьова. На ексгумації він не був, але дивився фото і відео останків. "Найприкріше, що первинне дослідження тіл загиблих ще тоді в 1959 році було зроблено поверхово. Це і ускладнює роботу. Ось, наприклад, Семен Золотарьов. В описі його розтину немає ні слова про те, що у нього зламана лопатка. Експерт не зробив розтину м'яких тканин. І у нас немає повної інформації про травми. Це я побачив вже зараз", - говорить Туманов.

Сам Туманов каже, що може тільки робити припущення, як загинули люди. "Але це лише припущення. Я експерт, який вивчає останки. А версії залишимо для уфологів. Можу сказати одне, люди загинули не від снігової лавини, і на них не нападав звір. Трьох там явно вбили, а решта померли від переохолодження", - сказав нам Туманов.

Що стосується версії, що Золотарьова міг переїхати автомобіль, то експерт Туманов каже, такого не може бути. "Я жартома це припустив, а журналісти так подали. Ну який автомобіль на перевалі, тим більше в той час", - говорить Туманов.

Як повідомлялося, пошкодження тіла одного з учасників трагічної експедиції на перевалі Дятлова в 1959 році Семена Золотарьова показали, ніби його переїхав автомобіль.

Також нагадаємо, взимку 1959 року в горах Північного Уралу пропали дев'ять туристів під керівництвом Ігоря Дятлова. Через місяць рятувальники виявили їх розрізаний намет. А в радіусі півтора кілометра від нього - п'ять замерзлих тел. Трупи інших знайшли тільки в травні. Майже всі туристи були роззуті і напівроздягнені. У деяких - смертельні травми.

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...