З архіву ПУ. "Это было, было...": "Чому люди в СРСР погано виглядали", - Мирович

Люди в Радянському Союзі виглядали неохайно і набагато старшими за свій реальний вік. Цьому є кілька причин...

"На старих радянських фото, а також у фільмах молоді молоді люди у віці 30-35 років виглядали на всі 50", - пише у своєму блозі популярний білоруський дослідник часів СРСР і блогер Максим Мирович, передають Патріоти України.

"Я неодноразово замислювався, коли готував пости для блогу з кадрами з радянських фільмів або з фотографіями реалій радянського життя – а чому, власне, люди в СРСР так погано виглядали? Перегляньте самі старі радянські фотографії – на багатьох з них молоді люди у віці близько 30-35 років виглядають як 50-річні або навіть старше – лисі, повненькі (або навпаки надмірно худі), з зморшкуватою шкірою і поганими зубами", – зазначив він.

Блогер прийшов до висновку, що цьому є ряд причин. Перша з них – дуже погане харчування. "Фанати СРСР можуть розповідати казки про "кращі в світі і найнатуральніші радянські продукти", але шила в мішку не сховаєш – після розпаду СРСР одномоментно було заборонено цілих 89 найменувань пестицидів та інших хімікатів, які сипали для виробництва "найнатуральніших" продуктів. Зрозуміло, вся ця погань (використання якої здебільшого ховалося) не могла не позначатися на стані шкіри, волосся, зубів, тонусі печінки і загальному стані здоров'я людей. Крім цього, в країні просто не вистачало хороших білкових продуктів – народ харчувався картоплею, макаронами і різними там кашами-говняшами", – зазначив Мирович.

Другою причиною він назвав одноманітну, рутинну і важку роботу. "Не дивлячись на всю пропагандистську балаканину про "найкращу в світі країну", радянська влада дивилася на людину не як на самоціль, а як на будівельний матеріал і засіб для здійснення власних прожектів. Згоріти на роботі, розбитися в коржик для установки рекорду – в совку вважалося почесним і важливим, а як ти будеш жити після цього – не хвилювало вже нікого, для країни ти був відпрацьованим матеріалом. На роботі людей постійно перевантажували, вимагаючи все нові і нові "рекорди" – через що люди просто надривалися і ламалися", – підкреслив блогер.

Третьою причиною є шкідливий і нездоровий спосіб життя. "Це тільки на папері СРСР був "країною спортсменів", а в дійсності він був країною алкашів – латентним уповільненим алкоголізмом страждала велика частина чоловічого населення країни (ніколи не відмовлялися випити), велика частина – курила (причому курила бридкі радянські сигарети), а зі спорту займалося тільки щовечірнім переглядом хокею по телевізору і грою в доміно", – написав він.

Останньою, однією з основних причин, чому люди виглядали неохайно, блогер назвав сіре, безперспективне і сумне життя. "Люди просто виживали, особливо не сподіваючись на краще - і виглядали відповідним чином", – підсумував Мирович.

Провокації тривають: Тисячі авіарейсів європейських компаній постраждали від перешкод GPS з боку Росії

середа, 24 квітень 2024, 6:30

Тисячі рейсів авіакомпаній до країн Балтії з Великої Британії постраждали через перешкоди супутниковій навігації з боку Росії, передають Патріоти України з посиланням на The Telegraph. Зачеплені рейси за вісім місяців до кінця березня включали 2309 рей...

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...