З архіву ПУ. Трагедія в Чернігові: Недбалість з АГС-17 призвела до поранення восьми поліцейських

Поліцейський взводу, проводячи чистку гранатомета та одночасно демонструючи особовому складу засоби поводження з АГС-17, приєднав до його приймача короб зі стрічкою, спорядженою пострілами, зняв із запобіжника і дослав снаряд у ствол гранатомета...

16 пострілів з гранатомета та 8 поранених через службову недбалість – ДБР повідомило про підозру командиру взводу поліції та його експідлеглому. Про це 28 березня 2020 року повідомляють у пресцентрі Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України.

Слідчі повідомили про підозру командиру взводу роти патрульної служби поліції особливого призначення “Чернігів” ГУ Нацполіції в Чернігівській області та колишньому поліцейському цього взводу.

Слідством встановлено, що в червні 2017 року правоохоронці перебували у складі ротаційної групи, відрядженої в район проведення АТО. Командир взводу був призначений відповідальним за озброєння, зберігання боєприпасів та іншого майна.

Нехтуючи порядком видачі озброєння й спецзасобів, він видав з кімнати зберігання зброї гранатомет АГС-17, станок гранатомета та короб, споряджений стрічкою із пострілами.

Гранатомет винесли з кімнати зберігання та розташували біля центрального входу до приміщення, направивши стволом у напрямку будівлі. При цьому службовці безперешкодно пересувались довкола зброї, не дотримуючись вимог безпеки.

АГС-17

Поліцейський взводу, проводячи чистку гранатомета та одночасно демонструючи особовому складу засоби поводження з АГС-17, приєднав до його приймача короб зі стрічкою, спорядженою пострілами, зняв із запобіжника і дослав снаряд у ствол гранатомета.

Таким чином правоохоронець привів зброю в бойовий стан. В результаті цього, в напрямку будівлі самовільно відбулось 16 пострілів.

8 поліцейських від осколків та елементів вибуху вогнепальних снарядів отримали численні мінно-вибухові поранення та травми, вогнепальні осколкові поранення, черепно-мозкові травми та інші тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує штраф від 250 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...