З архіву ПУ. "Це може бути травма на все життя": У Харкові російський режисер зняв кіно, в якому знущалися над немовлятами з дитбудинку

Микола Кулеба звернувся в поліцію з вимогою встановити особи людей, які дозволили задіяти немовлят у зйомках, і притягнути їх до відповідальності.

Російські кінорежисер Ілля Хржановський використовував у своїй стрічці “ДАУ. Дегенерація” немовлят, над якими за сюжетом ставили наукові експерименти. На це звернув увагу уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба, повідомляють Патріоти України у квітні 2020 року.

За його словами, режисер знімав у своєму фільмі немовлят, взятих з дитбудинку.

“Це діти, для яких участь в таких зйомках може бути травмою на все життя! Є також і інші факти, які не потребують підтвердження”, – написав Кулеба.

Враховуючи вищевказані факти, Кулеба звернувся в поліцію з вимогою встановити особи людей, які дозволили задіяти немовлят у зйомках, і притягнути їх до відповідальності. «Дау. Дегенерація» — шестигодинна стрічка про інститут, який уособлює радянське суспільство. Безліч сцен фільму знімалися в Харкові.

Додамо, що творців “Дау” неодноразово звинувачували в порушеннях етики на минулих в Харкові зйомках. Деякі критики підозрюють, що у фільмах проекту зафіксовані випадки реального насильства.

Самого Хржановського навіть звинувачували в нелюдському ставленні до учасників, а сама стрічка стала сумішшю реаліті-шоу, ігрового і документального кіно.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...