З архіву ПУ. "Це відчай": Директорка лікарні в Дніпрі оголосила безстрокове голодування

У вівторок, 21 квітня 2020 року, генеральна директорка Дніпровської обласної реабілітаційної лікарні Інеса Шевченко оголосила голодування. Як пояснила вона, це - акція протесту на підтримку лікарів з усієї України, яким після початку другого етапу медичної реформи не доплачують зарплату, передають Патріоти України.

"Через реформу, яка почалася з 1 квітня, лікарі країни без заробітної плати. Зараз, якщо лікарні виплатили аванс, то на заробітну плату, за дуже маленьким винятком, грошей немає. Для того, наприклад, щоб медики Дніпропетровської області до кінця року отримували зарплату, треба 1 млрд 330 млн державної субвенції, а нашому регіону виділили 300 млн, тобто в 4,5 разів менше", – пояснила Шевченко.

Вона додала, що її акція безстрокова. Про наміри оголосити голодування жінка оголосила на своїй сторінці в Facebook ще 17 квітня.

"Я оголошу флешмоб під назвою" Я голодую, але перебуваю на робочому місці". Запевняю, вже сьогодні до цієї мирної акції українських лікарів на підтримку готові примкнути колеги з різних країн світу. Люди, це відчай, але я більше поки нічого не можу зробити. Свої робочі місця ми не покинемо і будемо виконувати свої обов'язки в повному обсязі", – написала директорка лікарні.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...