З архіву ПУ. У NASA розкрили несподівану правду про знайдену людську кістку на Марсі

Нещодавно в мережі спливли знімки Марса, зроблені ще в 2014-му році космічним зондом Curiosity. Вони знову викликали суперечки, а особливий інтерес фото, на якому чітко видно стегнова кістка людини.

На Марсе нашли "человеческую кость": вскрылась неожиданная правда

На Марсі знайшли людську кістку, але в NASA розповіли правду про сенсаційну знахідку, передають Патріоти України у червні 2020 року.

Нещодавно в мережі з'явилися знімки Марса, зроблені ще у 2014-му році космічним зондом Curiosity. Вони знову викликали суперечки, а особливий інтерес фото, на якому чітко видно стегнову кістку людини. Її зонду вдалося виявити серед каміння червоної планети.

колаж: РБК-Україна

І хоча знову розгорілися суперечки з приводу населеності Марса, вчені NASA розвінчали цей міф, пише Sciense Alert.

Дослідники Марса кажуть, що це лише марсіанський камінь, який лише нагадує людську кістку. Науковці кажуть, що така форма утворилася під впливом вітру і ерозії.

Вчені пояснили стегнову кістку на Марсі (фото: sciencealert.com)

Якби на Марсі й існувало коли-небудь життя, то проявитися воно могло хіба що в мікроскопічних організмах, які можуть виявити лише лабораторні дослідження.

У випадку ж з цієї "кісткою" людське сприйняття створило ілюзію, хоча насправді це камінь. У природі вчені називають таке явище парейдолія. Воно формується в тій частині головного мозку, яка відповідає за візуальну інформацію.

Цікаво, що з Марсом подібне вже траплялося. Так, ще у 1976 році супутник зробив знімок планети, на якому багато хто побачив масивну скульптуру обличчя. Але пізніше виявилося, що це всього лише гірська порода.

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...

"Хитра мобілізація": Стало відомо, у якому випадку навіть багатодітний тато може отримати повістку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:30

У Законі про мобілізацію за несплату аліментів татам трьох і більше дітей будуть знімати бронь. І це торкнеться навіть жінок. Однак це не означає, що боржника одразу відправлять на фронт, передають Патріоти України. Про нові правила у Законі про мобіл...