З архіву ПУ. У першого замначальника штабу Повітряних сил ЗСУ знайшли 2 000 000 російських рублів та секретні документи щодо АТО/ООС

Відкриту в 2014 році ощадкнижку з мільонами рублів і секретні військові документи підозрюваний у держзраді зберігав вдома

полковник Олександр Астахов

Стосовно першого заступника начальника штабу командування Повітряних сил Збройних сил Олександра Астахова у травні 2019 року було відкрито кримінальне провадження, повідомляють Патріоти України з посиланням на Українські Новини.

Зазначено, що Військовою контррозвідкою Служби безпеки України виявлено факт несанкціонованого розповсюдження військовослужбовцями Повітряних сил інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в їх комп'ютерах і на носіях такої інформації.

Так, протягом 2014-2016 років посадовими особами Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба розроблявся проект наукового дослідження (дисертації), якій надано гриф обмеження доступу "таємно".

У той же час, у березні 2016 року перший заступник начальника штабу командування Повітряних Сил полковник Астахов без дозволу керівника зазначеного вищого навчального закладу здійснив копіювання електронної версії цього секретного документу на незареєстрований носій інформації, після чого зберіг його на власному ноутбуці, який знаходиться за місцем його проживання та підключений до мережі Інтернет.

Крім цього, 18 квітня 2015 року Астахов несанкціоновано скопіював і зберіг у себе на комп'ютері секретну телеграму від командування Повітряних сил.

У середині квітня правоохоронці провели обшук за місцем проживання полковника і в його робочому кабінеті.

Вдома у нього виявлена ощадна книжка Ощадбанку Росії, відкрита 15 лютого 2014 року, на якій знаходяться 2 млн рублів.

Також за місцем проживання вилучено секретні документи, зокрема, про застосування авіації в зоні АТО/ООС, склад угруповання російських військових на цій території, склад російської авіації вздовж українського кордону, можливості російських Повітряно-космічних сил і Зенітно-ракетних військ.

Крім того, у нього зберігався документ про діяльність авіаційного угруповання Повітряно-космічних сил РФ і НАТО станом на лютий поточного року.

На робочому місці полковника виявлений секретний документ "Бойовий і кількісний склад Військово-транспортної авіації та Повітряно-десантних військ РФ".


Ключовий здвиг еволюції: Науковці встановили історичний час, коли пращури сучасної людини навчилися розмовляти

четвер, 28 березень 2024, 9:05

Нове дослідження встановило ймовірний час у доісторичному періоді, коли пращури людей вперше почали говорити. Це відбулося приблизно 1,6 мільйона років тому – десь у східній чи південній Африці, пише The Independent. Зазначені висновки засновані на ана...

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...