З архіву ПУ. У Польщі археологи знайшли загадкові останки дітей з монетами у роті (фото, відео)

У Польщі, під час дослідження масового поховання 16-17 століть, археологи виявили останки дітей, які були поховані з монетами у роті. Відповідні фото і відео опубліковано на Facebook-сторінці Arkadia Firma Archeologiczna, передають Патріоти України 26 червня 2020 року.

У минулому році робочі під час будівництва дороги натрапили на кілька людських останків. Пізніше, провівши розкопки в тому місці, археологи виявили 115 тіл. Близько 70-80% всіх поховань - діти, при чому багато з них були поховані з монетами у роті.

За словами археологів, цей звичай походить зі старої дохристиянської традиції під назвою Обол Харона. Цей звичай пов'язаний з древніми греками і римлянами. Раніше люди давали своєрідну плату або хабар Харону, якій перевозив душу померлого через річку, що відокремлює світ живих і мертвих.

Велика частина монет, знайдених у роті дітей, датується правлінням Сигізмунда III Вази, який був монархом Польщі між 1587 і 1632 роками. Також були виявлені монети часів правління Іоанна II Казимира Вази, який був королем Польщі і Великим Князем Литовським з 1648 до 1668 року.

Археологи займаються з'ясуванням того, що було на цьому місці раніше. "Ми знаємо з джерел, що під час візиту єпископів Кракова в 1604 році в ці місця, тут уже була велика парафіяльна церква з садом, будинком священика, школою і кладовищем", - кажуть вони.

Не виключено, що ділянка, де виявлені останки дітей, була частиною цього кладовища, призначеного для дітей. Всі знайдені тіла будуть вивчені антропологами, а потім перепоховані в місцевій парафіяльній церкві.

Казав, що "у твоєму віці - це нормальна поведінка": У Києві екстренер змусив дитину займатись сексом за гроші

субота, 27 квітень 2024, 14:14

У Києві до 12 років позбавлення волі засудили екстренера, який показував двом малолітнім дівчатам порнографічні відео, оголювався перед ними, змусив дітей фотографуватись голяка. Крім того, одну із дівчат дорослий чоловік примусив займатись проституціє...

На фронті загинув відомий український журналіст

субота, 27 квітень 2024, 14:03

У селі Роботиному Запорізької області під час виконання бойового завдання загинув журналіст Андрій Топчій. Про це повідомила Верховна Рада у суботу, 27 квітня, передають Патріоти України. І знову страшна втрата серед медійників. 20 квітня під час викон...