З архіву ПУ. У ПЦУ розповіли, що робити тим, хто хрестився та вінчався в представництві РПЦ​

Єдина помісна ПЦУ не буде брати приклад із "високодуховних" представників РПЦ.

Євстратій Зоря. Фото: Антикор.

Церква Московського патріархату в Україні є частиною єдиної помісної православної церкви, і тому здійснені там таїнства та обряди залишаються дійсними при переході з неї вірних у Православну церкву України. Про це в чернігівському прес-центрі "Чиста політика" заявив керівник Чернігівської єпархії ПЦУ, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря, повідомляють Патріоти України.

"Хотів би підкреслити, що всі богослужіння, молитви, таїнства, обряди, чини і т. д. є дійсними в російській церкві так само, як і в усій православній церкві. Бо російська церква - це є частина єдиної святої соборної апостольської церкви", - сказав священнослужитель.

Таку заяву Євстратій зробив з огляду на появу серед віруючих думок, що нібито тепер розкольником в Україні є московська патріархія, і тому звершені там таїнства є неканонічними й неблагодатними. Такі думки, вважає архієпископ, є наслідком багаторічної російської пропаганди щодо неканонічності української церкви і невизнання звершених там таїнств, зокрема, хрещення та вінчання. Однак єдина помісна ПЦУ так поводитися не буде.

"Борючись із російською агресією, ми не можемо й не повинні уподібнюватися агресору. Ми перемагаємо правдою, а не неправдою, якою намагалися перемогти нас", - підкреслив Євстратій.

Джерело: Укрінформ

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...