З архіву ПУ. "У Росії є те, що відрізняє її від України в гіршу сторону, - озлоблене населення": Що говорив сатирик із Одеси Жванецький про Україну

У п'ятницю, 6 жовтня, на 86 році життя помер відомий російський комік українського походження Михайло Жванецький. Сатирик родом із Одеси, тому він не раз висловлював свою думку з приводу України, передають Патріоти України.

"Я дуже хочу в Одесу – без неї не можу! Однак зараз, коли карантин, важко загадувати. Зазвичай в Одесі я проводжу ціле літо".

"Я все життя пишу тільки про Одесу. Це мої розповіді по всьому світу. Одеса – це перлина України. І все, що мені властиво: мова, гумор, характер, афоризми, всі мої крики, зойки, все, що я створюю і видаю, – з життя Одеси. З цим виступаю по всьому світу. Мені дали орден за мої розповіді про Одесу, і я його прийняв. Як мій тато-лікар прийняв в Одесі орден Трудового Червоного Прапора. Одеса – моя маленька країна".

"У Росії є те, що відрізняє її від України в гіршу сторону, – озлоблене населення".

"Одесу люблю. Київ люблю, Дніпропетровськ поважаю. Це ж треба – стільки вождів за такий період. Ялту люблю. Севастополь, Харків, Донецьк".

"Що ще мене пов'язує з Україною, крім їжі, моря, повітря, гумору... Мабуть, люди, які важко живуть на її землі".

"Ну що для мене Україна, якщо я живу тут липень-серпень-вересень-жовтень-листопад. Поки не зрівнюється погода. Коли зрівнюється - перелітаю. Я тут народився. В енциклопедичному словнику 1998 року на сторінці 396 між "жвалм" і "жвачні" є "Жванецьке городище трипільської культури біля однойменного села в Україні. Хмельницька область, оборонний вал, залишки жител і двоярусних гончарних горнів". Так тисячу вибачень, хто я такий? Крім того, що єврей. Звичайно, українець".

"Моя батьківщина – Україна, Одеса, а якщо уявити все це у вигляді конуса (спочатку широко, розмашисто йде, а потім загострюється), то простір великої розваленої країни – потужної, з гримлячими танками і ракетами - ставало все вужче, вужче... Ось тут, біля основи – Україна, ближче до вістря - Одеса, а на самій верхівці – Аркадія, море, і там я...".

Також Жванецький вважав українців сильною нацією, яка змогла звалити з посад злодіїв.

"Це не виключає того, що можуть прийти нові. Але вони точно будуть знати, що існує сила протидії, здатна дати їм відсіч".

А "закомплексована російська більшість", за його словами, виправдовує свою бездіяльність, свою ненависть і своє безсилля "бажанням стабільності", тим, що "вони всі там бандерівці і фашисти".

"А насправді – це просто заздрість, що українці змогли, дозволили собі, не промовчали... А під кінець – так ви жебраками там всі будете в цьому Євросоюзі!.. А в Митному союзі всі, бл*дь, просто неймовірні багатії!"

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...