З архіву ПУ. Усе не так, як ви вважали: Японці побудували справжню карту Землі (фото)

Карта, побудована за принципами проекції AuthaGraph, може бути названа дійсно інноваційною!

Багато хто в курсі, що звична нам карта світу не надто вірно відображає реальне співвідношення площ країн, а тим більше морів і океанів. Використання проекції Меркатора призводить до появи безлічі спотворень, коли, наприклад, Гренландія виглядає крупніше Австралії... Принципово нова проекція, запропонована японськими дизайнерами, дозволила побудувати найточнішу карту світу, яку коли-небудь бачило людство, повідомляють Патріоти України 23 листопада 2019 року.

Традиційна карта світу будується старовинним способом, при якому зображення з поверхні глобуса переноситься на пласку карту з використанням проекції Меркатора. Як результат, ми отримуємо на карті Гренландію в кілька разів більшу за Австралію, тоді як насправді Гренландія втричі менше.
А ось карта, побудована за принципами проекції AuthaGraph, може бути названа дійсно інноваційною! Тут пропорції суші і води залишаються незмінними і відповідають тому, що ми бачимо і на глобусі. За цю розробку компанія AuthaGraph отримала престижну нагороду - Japanese Good Design Award.
Автор нової революційної проекції - Хаджиме Нарукава. Суть його ідеї в тому, що сферичну поверхню глобуса розбивають на 96 трикутників. Потім йде оригінальний процес перенесення зображення на площину шляхом комбінування різних способів проектування через проміжні об'єкти. Таке «багатошарове відображення» знижує число помилок і жахливих спотворень, які виникають при традиційному розгортанні поверхні глобуса в пласку карту.

Ілон Маск здійснив неоголошений візит до Китаю

неділя, 28 квітень 2024, 13:14

Генеральний директор Tesla Inc Ілон Маск здійснив неоголошену поїздку до Китаю для перемовин щодо розгортання свого програмного забезпечення для безпілотного керування автомобілями. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. За даними дже...

В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: Що треба знати водіям

неділя, 28 квітень 2024, 12:30

В Україні набувають чинності нові положення Правил дорожнього руху. Згідно з ними, ближнє світло фар за містом залишається обов’язковим і після 1 травня. Відповідні зміни до ПДР були внесені постановою Кабміну №1105 від 20 жовтня 2023 року, передають ...