З архіву ПУ. Увага, батьки! Спершу дитина почала кашляти: 4-річна киянка потрапила в реанімацію через мегапопулярну іграшку

Маленьку тричі оперували під загальним наркозом, рятуючи легені від дій борної кислоти. Чи відновиться дівчинка остаточно, не відомо

У Києві 4-річна Яся зазнала хімічного і токсичного опіку легень через слайм – одну з найпопулярніших нині іграшок. Дитина вдихнула шматочок слизу і на 2 тижні потрапила до реанімації, зазначають Патріоти України 21 грудня 2019 року.

Маленька киянка спершу почала кашляти, а коли лягала, то кашель тільки посилювався, мовиться в сюжеті ТСН. Мама відвезла дитину на консультацію в "Охматдит". Там жінці повідомили, що у бронхах дівчинки знайшли схожу на клей речовину. У родині припускають, що причина – слайм. Це желеподібна субстанція із приємним запахом і привабливим кольором. Швидше за все, Яся запхала в ніс шматочок слизу та вдихнула його.

Виявили велику кількість сторонніх тіл у бронхах обох легень. Врешті виявилося, що це слайм,
– розповіла хірург "Охматдиту" Ванда Милінецька.

Бронхи дівчинки тричі чистили під загальним наркозом. Частини хімічного слизу відшкрябували від бронхів. Яся 2 тижні провела в реанімації. Дівчинку вводили в медикаментозний сон, а за неї дихали штучні легені. Нині дитина тільки починає відновлюватися.

Що таке слайми?Одна з найпопулярніших дитячих іграшок. Ними граються у школах, садках, дитячих майданчиках. Один з інгредієнтів слайма – тетраборат натрію, або борна кислота. Цю речовину можна вільно купити в аптеці і вона зовсім не підходить для дитячих ігор.

"Борна кислота або тетраборат за чотирибальною шкалою має токсичність "двійку" – це означає, що вона за тривалого контакту зі шкірою може викликати алергічні реакції. Якщо її спробувати на смак, може викликати і запаморочення", – пояснив вчитель хімії Олексій Головань.

Для постраждалої дівчинки контакт з іграшкою може мати наслідки на все життя. Оскільки лікарі вперше стикаються з хімічним опіком легень через слайм, то дати подальші прогнози здоров'ю Ясі вони просто не можуть.

Ексгравець Арсенала заявив, що український футболіст може стати найкращим вінгером АПЛ

четвер, 16 травень 2024, 23:29

На думку Гаеля Кліші, перші півтора року українця в «Челсі» виявилися складними, зокрема й через ситуацію в його рідній країні, передають Патріоти України. Колишній захисник Арсенала вважає, що у Мудрика є всі якості, щоб стати найкращим вінгером АПЛ у...

На Закарпатті священнику УПЦ МП заборонили у служінні через... демонстрацію статевих органів

четвер, 16 травень 2024, 22:52

Днями у Мережі з'явилися відео, де священник Свято-Георгіївського "Кривського" чоловічого монастиря Хустської єпархії УПЦ МП Віктор Шпілька демонстрував статеві органи, передають Патріоти України. Після розголосу в соцмережі та суспільного резонансу в ...