З архіву ПУ. В Антарктиді на глибині 2 км виявили джерело дивного випромінювання (відео)

Вчені намагалися знайти джерело нейтрино протягом 10 років - тепер, ймовірно, дослідникам вдалося зробити це.

Вчені виявили декілька нових потенційних джерел нейтрино - елементарних частинок, джерела походження яких вченим досі встановити не вдавалося. Про це йдеться в дослідженні вчених з місії IceCube, яке приводить phys.org, повідомляють Патріоти України 18 лютого 2020 року.

Нейтрино - нейтральні елементарні частинки, на які припадає до половини складу космічних променів. Такі частинки постійно бомбардують Землю - кожну секунду через 2,5 кв. см людини проходить до 100 млрд нейтрино.

Обсерваторія IceCube знаходиться на глибині близько 2 км на Південному полюсі. На цій глибині лід не утворює бульбашок повітря, які спотворюють дані про траєкторію нейтрино. Станція є детектором нейтрино площею близько 1 куб. км, який обладнаний 56 «струнами» і 5,2 тис. оптичних датчиків. Частинки проходять по струнах, а оптичні датчики намагаються зафіксувати слабке синє світіння мюонів - частинок, які формуються в результаті зіткнень нейтронів з атомами льоду і випромінюють слабке синє світіння.

Вчені намагалися знайти джерело нейтрино протягом 10 років - тепер, ймовірно, дослідникам вдалося зробити це. В ході сканування всього неба дослідники виявили дуже яскраві спалахи нейтрино, а потім склали карту цих довільних джерел нейтрино, наклавши дані на карту зоряного неба.

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...