З архіву ПУ. В Умані сталася сутичка між хасидами і місцевими мешканцями (відео)

Уманчани не пропускали паломників в район вулиці Пушкіна, де розташовано поховання цадика Нахмана.

Вночі 28 серпня 2020 року в Умані, куди з'їжджаються паломники на свято Рош ха-Шана, стався конфлікт між хасидами і декількома місцевими жителями. Уманчани не пропускали паломників в район вулиці Пушкіна, де розташовано поховання цадика Нахмана. Поліція намагалася не допустити зіткнень між хасидами і місцевими. Як повідомляє журналіст Андрій Павловський у своєму Telegram-каналі, конфлікт ніяк не пов'язаний з антисемітизмом. Стався він через гроші і майно, передають Патріоти України.

За повідомленням одного з хасидів, пише журналіст, сварка сталася на грунті побутового конфлікту. Що приїхав турист не міг потрапити в будинок, який за його словами, належить йому. Місцеві ж жителі стверджують, що це незаконна споруда.

На відео можна помітити паломників, що проходять через кордон уманчан і правоохоронців. Гості міста не слухали вимоги йти назад. Вони з великими труднощами долали кожен метр і тягнули ще й валізи.

Місцеві жителі на підвищених тонах звинувачували поліцію в бездіяльності.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...