З архіву ПУ. "Вбивство честі": Батько відрубав голову 13-річній доньці

Дівчинка хотіла вийти заміж за 35-річного коханого.

Дівчинка хотіла вийти заміж за 35-річного коханого. Вона втекла з дому, але її повернули батькові поліцейські, пише Irnak, передають Патріоти України у травні 2020 року.

В Ірані чоловік скоїв так зване "вбивство честі" і обезголовив власну дочку за зв'язок з 35-річним чоловіком. 13-річна Роміна Ашрафі була вбита уві сні.

Вбивство сталося в місті Хавіг, провінції Талеш. 13-річна Роміна Ашрафі була закохана в 35-річного Бахмана Хавари і хотіла вийти за нього заміж. Батьки були проти з релігійних причин. Тоді пара втекла з дому і була відсутня п'ять днів. Потім їх спіймали і дівчинку змусили повернутися додому. Бахмана заарештували на добу і потім відпустили.

Роміна Ашрафі і її коханий

Батько дівчинки стверджував, що Бахман вкрав також його худобу і гроші, а його дочка утримував силою. Сама дівчинка говорила поліцейським, що побоюється за своє життя. Однак її повернули в рідну домівку.

Через кілька днів її батько дочекався, поки її мати відправитися прати білизну, з'явився в кімнату сплячої дочки і відтяв їй голову серпом. А потім вийшов на вулицю з закривавленим зброєю в руках і здався владі.

Роміна Ашрафі була вбита

І хоч зараз він під вартою, тюремний термін йому не загрожує. За іранськими законами шаріату чоловік може вбити жінку, якщо він є її опікуном і, якщо вона, на його думку, його зганьбила. Відплати за пролиту кров можуть зажадати інші родичі чоловічої статі, але вони зазвичай цього не роблять.

знаряддя вбивства

Щороку в Ірані, прикриваючись цим законом, вбивають десятки жінок і дівчаток. Хоч офіційних даних немає, у 2014 році Хаді Мустафа з МВС Ірану стверджував , що на ці вбивства припадає 20 відсотків всіх іранських злочинів.


Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно