З архіву ПУ. Вчені приготували для людства ще одну сенсацію: Скільки людина повинна спати в залежності від віку

Думали, молодий організм може не спати хоч кілька днів поспіль, а старший вимагає міцного занурення в сон? Нічого подібного!

Вчені приготували для людства ще одну сенсацію. Вони з'ясували, що для кожного віку властива особлива кількість годин, за яку організм повністю відпочиває, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Їх висновок такий: новонароджені діти повинні спати близько 15 годин кожен день - так вони добре розвиваються і ростуть. Якщо ж відпочинку буде мало, може з'явитися синдром порушення активності і уваги.
Люди у віці від 26 до 64 повинні спати 7-9 годин на день. Менше - погано. Нестача сну може призвести до хвороб серця, підвищення артеріального тиску. До слова, зловживати сном експерти також не радять - всього повинно бути в міру.
Найбільше дивує висновок щодо людей, яким за 65. Здавалося, їм як нікому потрібно берегти себе і розслаблятися. Втім, вчені заявили - не більше 8 годин. Якщо більше, є ризик розвитку діабету або деменції.

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...