З архіву ПУ. Вчені розгадали таємницю Бермудського трикутника - під водою виявили "страшних" істот (фото)

Таємницю Бермудського трикутника було розкрито - вчені виявили "жахливу" істоту, яка ховається на глибині 3 тисяч метрів під поверхнею вод. National Geographic показали, як була розкрита таємниця. Про це йдеться у відео "Акули Бермудського трикутника", передає Express, передають Патріоти України.

Так званий Бермудський трикутник - регіон в Північній Атлантиці - є одним з найбільш часто відвідуваних судноплавних шляхів у світі, через нього часто переправляються судна до портів Америки, Європи та Карибських островів. Однак з цим місцем пов'язано багато таємничих історій при зникнення суден, паранормальні явища або навіть якісь морські чудовиська, що, в свою чергу, нехтувалося фахівцями.

Відомо, що Бермудський трикутник містить найглибші траншеї у світі, приміром Яма Пуерто-Рико в південній точці трикутника сягає глибиною понад 27 тисяч футів.

Доктор Остін Галлахер припустив, що невловима тигрова акула під назвою Мейбл може відвідувати підводну траншею Язик океану, що знаходиться менш ніж за милю від острова Роуз.

"Це найглибша гілка Великого каньйону Багама, вона названа через форму, що схожу на язик", - розповів Галлахер, який є керівником крупи морських біологів, що стежили за акулами в цьому регіоні.

Команда деякий час стежила за акулою в надії зрозуміти дивні речі у їхній поведінці.

“Язик океану стрімко падає приблизно в півмилі біля моря, де його глибина різко падає від 30 футів до 300 до тисяч. Ми справді не уявляємо, що тут відбувається в глибоких траншеях", - розповів Галлахер, додавши, що океанські глибини є не менш цікавими для людей, як і вивчення космосу.

“Тварини всіх видів можуть жити в цій траншеї. Є повідомлення про різних істот, які мешкають в цьому легендарному місці. Вважалося, що це безплідна зона з невеликою кількістю форм життя, здатних утримувати себе без світла Сонця, однак морські біологи виявили, що глибокі води Бермудського трикутника є домом для інших акул", - розповів підводний кінематографіст Джо Ромейро.

Він розповів, що в популяції акул з глибоких надр є одна маленька акула, яка виділяється зухвалими нападами. Її рідко фотографують, оскыльки ця акула робить різкі вертикальні рухи.

Вид дрібної скулоподібної акули з сімейства Dalatiidae живе в теплих океанічних водах по всьому світу, особливо біля островів.

“Вдень вона мешкає на глибині понад 3000 футів, але вночі піднімається на 2000 футів, щоб полювати. Хоча це невелика акула, вона може атакувати китів, тунця і навіть великих білих акул. Доказ - травми, які вона наносить своїм жертвам , що схожі на отвір у формі печива", - розповів Ромейро.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...