З архіву ПУ. Вчені розкрили загадку популярної оптичної ілюзії (фото)

Сприйняття зображень на одній з найвідоміших оптичних ілюзій під назвою "Моя дружина і моя теща" залежить від віку людини. Про це йдеться в результатах дослідження вчених з Університету Флиндерса і Університету Південної Австралії, опублікованих у журналі Scientific Reports, повідомляють Патріоти України.

У дослідженні брали участь 666 осіб з 22 країн світу. У них запитували, хто зображений на картині: тварина або людина. Якщо у відповіді був другий варіант, у них запитували, стать і вік.

На картині люди бачать два варіанти: молоду жінку, яка стоїть відвернувшись (у неї видно тільки ніс, вії, щоку, шию з намистом), і літню жінку, яка стоїть в профіль (видно обидва ока, горбатий ніс, рот, підборіддя і незрозумілий наріст над оком).

Молода жінка

Згідно з результатами, люди молодше 30 років частіше бачили молоду жінку. І чим молодша був учасник, тим менше він давав вік. Респонденти старше 30 років частіше бачили літню жінку.

Стара жінка

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...