З архіву ПУ. Вчені розкрили загадку популярної оптичної ілюзії (фото)

Сприйняття зображень на одній з найвідоміших оптичних ілюзій під назвою "Моя дружина і моя теща" залежить від віку людини. Про це йдеться в результатах дослідження вчених з Університету Флиндерса і Університету Південної Австралії, опублікованих у журналі Scientific Reports, повідомляють Патріоти України.

У дослідженні брали участь 666 осіб з 22 країн світу. У них запитували, хто зображений на картині: тварина або людина. Якщо у відповіді був другий варіант, у них запитували, стать і вік.

На картині люди бачать два варіанти: молоду жінку, яка стоїть відвернувшись (у неї видно тільки ніс, вії, щоку, шию з намистом), і літню жінку, яка стоїть в профіль (видно обидва ока, горбатий ніс, рот, підборіддя і незрозумілий наріст над оком).

Молода жінка

Згідно з результатами, люди молодше 30 років частіше бачили молоду жінку. І чим молодша був учасник, тим менше він давав вік. Респонденти старше 30 років частіше бачили літню жінку.

Стара жінка

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...