З архіву ПУ. Вчені відновили зовнішність жінки, яка жила 3700 років тому - належала до еліти (фото)

У Перу археологи змогли відновити обличчя жінки, яка проживала тут ще 3700 років тому. Як повідомляє laht.com, нову реконструкцію обличчя вдалося створити завдяки новаторській технології, передають Патріоти України.

Як кажуть автори дослідження, дівчина тих часів дуже схожа на сучасну жінку. До слова, сама гробниця з її останками була знайдена ще в 2016 році.

Бюст з довгим обличчям, довгим носом і міцними вилицями, маленькими очима і вузьким ротом виставлений в музеї Андреса Дель Кастільо в Лімі. Над реконструкцією фахівці працювали два тижні.

Зріст дівчини був всього 1,5 метра, а на момент смерті їй було від 20 до 25 років. . Для відновлення образу майстер використав глину і гіпс, а потім вкрив поверхню скловолокном.

"Ми не мали наміру перебільшувати характеристики. Існує певна похибка, тому що ми ніколи не дізнаємося з точністю товщину колін, довжину носа або форму вух, але ми підійшли близько", - говорить художник.

При цьому вченим не вдалося встановити причину її смерті. Але на одному з передпліч були виявлені травми кісток, а стан зубів показує, що вона їла морепродукти, юку, кукурудзу і боби.

Швидше за все, вона володіла високим статусом, так як гробницю знайшли в будівлі поряд з головним храмом Ель-Параісо. В її гробниці були також знайдені елітні предмети тих часів.

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...