З архіву ПУ. Великий бокс: Українець забрав чемпіонський пояс, побивши росіянина, котрий не знав поразок. Ще й ​на території держави-агресора (фото, відео)

Російський суддя спробував сфальсифікувати результати бою

Карен Чухаджян Сергей Воробьев

У ніч на неділю, 2 лютого 2020 року, головною подією вечора боксу в російському Калінінграді став поєдинок за пояс WBA International в напівсередній вазі між 23-річним українцем Кареном Чухаджяном (16 перемог, 7 з них - нокаутом, одна поразка) і 26-річним представником Росії Сергієм Воробйовим, котрий до цього ще не знав поразок на профірингу (9 перемог, 6 - нокатом, пллюс відтепер 1 поразка).
Незважаючи на солідну перевагу киянина над боксером з Санкт-Петербурга протягом практично всього 10-раундового бою, Чухаджян відсвяткував перемогу лише роздільним рішенням суддів - 95:96, 99:91, 96:94. Тому факту, що один з рефері (російський!-ред) Віддав перемогу Воробйову, щиро здивувалися під час телетрансляції навіть російські коментатори каналу «Матч».
До речі, перед зустріччю боксер-блогер Воробйов записав самовпевнене відео, де у віршованій формі розповів, як буде перемагати українця. А перед самим початком поєдинку, на якому, зокрема, був присутній екс-чемпіон світу Микола Валуєв, коли киянин Чухаджян з'явився в рингу з прапором України на плечах, один з неадекватних уболівальників крикнув своєму боксеру-співвітчизнику: «Серега, укатай этого клоуна!» . У підсумку, до розчарування публіки, яка, треба визнати, в цілому вела себе гідно, «укатали» Серьогу ...
«На кордоні мене затримали і ставили багато питань, а в цілому в Росії мене зустріли добре. Турнір був організований на найвищому рівні. Про політику я говорити не буду.
Я зробив роботу і забрав свій титул. Для мене це не сенсація, я їхав сюди перемагати. Я був здивований, коли побачив букмекерські котирування ... Вважав себе фаворитом цього поєдинку: у мене більше боїв, перемог, нокаутів. Я не розумію, чому були такі котирування. Я розбив Воробйова майже у всіх раундах.
Чесно кажучи, не здивувався, що один суддя віддав перемогу Воробйову. Ніколи не потрібно забувати про домашнє суддівство. А коли оголосили рішення другого судді, то всі все зрозуміли", - заявив після бою Карен Чухаджян.

Карен Чухаджян з чемпіонським поясом в компанії свого тренера В'ячеслава СенченкаВідзначимо, що свою єдину поразку Чухаджян зазнав ще в дебютному поєдинку на професійному рингу. Після цього українець завойовував юнацькі пояса WBO і WBC, Титул WBA, видобутий підопічним В'ячеслава Сенченка в Росії, - перший в його дорослому кар'єрі.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...