З архіву ПУ. Відреагувала на критику в українофобстві: Професорка університету Драгоманова оголосила себе представницею російської цивілізації

Професорка Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенія Більченко у січні 2021 року публічно розкритикувала новий закон про мову. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

“Процвітає людиноненависницька ідеологія. Ксенофобія відносно власного населення досягла військового і цивільного апогею. Націоналістична цензура опанувала не тільки медіа, а й науку. Цивілізаційна пам’ять знищується на всіх рівнях”, – заявила професор.

Більченко впевнена, що це ті проблеми, про які потрібно говорити, при цьому “непристойний закон” про мову вона вважає “ланкою в ланцюзі і черговим опухлим лімфовузлом в тілі онкохворої американської колонії”.

“І сором’язливі напівзаходи в оцінках ситуації за допомогою спроби відстояти… хоча б свою систему знаків – недостатні: так ми самі себе прирікаємо на лузерство, на випрошування того, що і так нам належить по праву”, – написала професор.

Крім того вона назвала себе “представником російської цивілізації, який володіє українською як другою рідною і говорить нею годинами щодня”. Також Більченко засудила “гібридних” письменників, які “продравшись з принизливого суржику” намагаються говорити українською мовою, вважають, що в новому законі немає нічого страшного і “можна потерпіти”.

Професор зізналася, що сама роками говорила українською мовою, не замислюючись про це, але тепер свідомо переходить у сфері обслуговування на російську.

“Тут боляче дивитися, як злякано перебудовується під новий маразм мій бідний непереможний народ. А ви тим часом бурмочіть щось самозаспокійливе про “нічого страшного”. Тому що саме вам – страшно”, – заявила вона.

Через кілька днів Більченко знову написала про мову, називаючи Україну “нашою колонією, на яку росіянам наплювати”.

“От не думала, що я так скажу… Праві ви, що вам на таке наплювати. Біжіть звідси подалі, тут – дно дна. Повна втрата соборності, цивілізованості і незалежності. Не прощайте мене, рідня”, – заявила професор.

Більченко додала, що у неї є час на видалення постів, але робити цього вона не збирається, оскільки “викликає бісів на живця” і впевнена, що втрачати їй нічого.

“Хтось з постмодерною іронією каже: “Яка різниця, яка мова?” Мабуть, ви маєте рацію, постмодерністи, тільки ви самі того не підозрюєте. Мова тут – ні до чого. За зовнішнім маркером знакової сфери ховається щось більш глибинне і страшне. Це – глибше мовних норм і страшніше вуличних побиттів. Ім’я йому – “звичайний фашизм””, – стверджує професорка.

Вона також написала, що за 5 років у “цій тоталітарній країні” втратила все і тепер їй не хочеться жити. Більченко заявила, що в сучасній Росії ніяких проявів тоталітаризму або українофобії немає і вважає, що українська влада керована “вуличними етнорадикалами”, що займаються “фашизмом” і “Бухенвальдом”.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...