З архіву ПУ. "Війна не в голові Путіна": Сивохо звинуватив Україну в конфлікті на Донбасі (відео)

Колишній радник секретаря РНБО, креативний продюсер студії "Квартал 95" Сергій Сивохо заявив, що головною проблемою є не військове вторгнення Росії до Криму і на Донбас, а "війна в головах українців". Скандальна думка пролунала в інтерв'ю для програми головної редакторки сайту "Гордон" Олесі Бацман, передають Патріоти України у травні 2020 року.

"У мене немає бажання закінчувати війну в голові Володимира Путіна. Я хочу закінчити війну в головах жителів України", – сказав він, відповідаючи на питання журналістки про те, чому озвучив таке формулювання, коли був призначений радником РНБО.

Бацман, в свою чергу, уточнила у Сивохи, чи замислювався він про те, що війна триватиме доти, доки президент РФ Володимир Путін не виведе свої війська і не звільнить тимчасово окуповані території.

"Зустрічне питання: Путін забирає війська, віддає території. Ви вважаєте, що ніякого не існує конфлікту в головах між жителями тієї території і цієї території? Ви вважаєте, що все в порядку? Під гнітом пропаганди всі ці шість років, як з того, так і з цього боку, невже ви не вважаєте, що їм потрібно буде якось привести в порядок голову і якось жити один з одним?" – відповів питанням на питання ексрадник РНБО.

Пізніше в програмі він спробував згладити свою позицію, але знову повторив тезу російської пропаганди про громадянський конфлікт в Україні.

"Конфлікт на Донбасі багатошаровий. Перший шар – це Україна – Росія. Другий шар – це Росія і так званий колективний Захід. І нікуди не дітися – це підштовхувані до конфлікту сили Україна – Україна. З того і з цього боку. Тому що ми маємо справу з гібридною війною. Один з її методів – це ініціація країною-агресоркою конфлікту і підтримування його", – підкреслив Сивохо.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...