З архіву ПУ. "Ворог ще пошкодує": Мережу вразила юна українка, яка воює на Донбасі (фото)

Окремій механізованій бригаді, де проходить службу солдат Софія Нешева, насправді, дуже пощастило. Адже дівчина-військовослужбовець буквально скарбничка цивільних і військових талантів.

Софія Нешева

"Софія Нешева співає, малює, проникливо читає вірші, смачно куховарить, уміє працювати з документами і…добре стріляє та б’ється! Навіть самі затяті піхотинці кажуть про неї «толкова дівчина, спину прикриє!»", - пишуть на сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook, передають Патріоти України.

"Сама я родом з міста Покровськ Донецької області, – каже 21-річна Софія. – Уперше прийшла до місцевого військкомату, коли мені виповнилось 19 років. Але…воєнком «завернув», сказав на контракт дівчині без середньої спеціальної освіти – зась. Довелося швиденько відівчитись на кухаря-кондитера. І знову йти штурмом на воєнкома. Цього разу він здався і я поїхала у навчальний центр «Десна». Скажу чесно – мені дуже подобалось! І коли інструктори нас дівчат намагалися жаліти – я дико протестувала. Ворог не пожаліє!"

Після «учебки» Софія отримала розподіл у одну з механізованих бригад ЗС України і зараз зі своїм батальйоном обороняє підступи до Мар’їнки. "Деякий час я була на бойових позиціях, адже я за штатом старший стрілець. Разом з усіма несла бойові чергування, чистила зброю, – говорить Софія. – А потім, за наказом командира мене відправили у штаб батальйону. Мовляв, ти добре пораєшся із документацією. Ну й поки троє дітей не будеш мати – на бойових позиціях тобі не має чого робити! Я розумію, що командир шкодує і хоче, як краще. Але я воювати хочу! Визволяти рідну Донеччину! Я ж для того і до війська прийшла! Я ж спеціально з дитинства готувалась: бігала, стріляла. На полювання перший раз у 5 років ходила і здобула свій перший трофей."

У дівчини-військовослужбовця є мрія – продовжити військову кар’єру у якості офіцера. Зараз вона обмірковує у який військовий ВНЗ подаватиме документи до вступу. Поки що вагається між двома: Національною академією Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові і Військовою академією ЗС України у місті Одеса.

Опублікував: Олег Устименко

ТОП-5 найбезпечніших країн на випадок, якщо почнеться Третя світова війна

четвер, 18 квітень 2024, 11:28

У час, коли загроза Третьої світової війни щороку зростає на фоні військової агресії в Україні, Ізраїлі та конфлікту в Таїланді британці задумалися над країнами, де можна безпечно перечекати так званий апокаліпсис, передають Патріоти України. Як зазнач...

Синоптики попереджають про сильні заморозки в Україні: Де різко знизиться температура

четвер, 18 квітень 2024, 9:50

Синоптики попереджають про суттєве погіршення погоди та зниження температури в Україні. Так, у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні мет...