З архіву ПУ.. Все збереглося як у капсулі часу: Археологи розкопали кафе з "сюрпризом" (фото)

Кафе "Зоммер" було розташоване в будівлі в стилі історизму, в районі за міськими стінами середньовічного Дрездена.

У Німеччині на площі Фердинанда в Дрездені влітку 2020 року археологи знайшли підвал кафе "Зоммер". Воно було зруйноване в 1945 році. Розкопки ж тут почалися в березні 2020 року, передають Патріоти України з посиланням на MDR.

У лютому 1945 року Дрезден піддався масштабному бомбардуванню з боку союзної авіації Великобританії і США. Бомби фактично стерли центр міста з лиця землі, загинули десятки тисяч людей.

Кафе "Зоммер" було розташоване в будівлі в стилі історизму, в районі за міськими стінами середньовічного Дрездена. Площа Фердинанда була закладена в 1861 році.

У підвалі-бомбосховищі археологи виявили посуд - винні пляшки, деформовані вибухом, горщики, чашки і тарілки з Майсенської порцеляни.Майсенську порцеляну почали виготовляти в Саксонії на початку XVIII століття. Технологію її виготовлення зберігали в таємниці. Посуд з такої порцеляни отримав світову славу, його купували заможні люди.

У підвалі також виявили машину для закупорювання пляшок. Відвідувачам розливали вино з бочок в пляшки. Судячи з етикеток, це було зокрема вино сорту бордо, повідомляє tag24.de.

Міністер культури Барбара Клепш зазначила, що речі збереглися, як в капсулі часу. У сусідній будівлі знайшли руїни друкарні і друковані форми.

Археологічні розкопки триватимуть до березня 2021 року. Нове будівництво на Фердінандплац планують завершити до 2025 року. На місці кафе "Зоммер" побудують дворівневий паркінг.


Бабине літо ще не починалось: Синоптик пояснив, коли насправді буде осіння погода в Україні

неділя, 8 вересень 2024, 12:45

Попри те, що на календарі - вересень, в Україні досі триває метеорологічне літо. Про це у коментарі РБК-Україна розповіла синоптик Українського гідрометеорологічного центру Діана Кривобок, передають Патріоти України. За словами експерта, метеорологічне...

Під завалами можуть бути люди: У Києві стався вибух на підприємстві, двоє загиблих

неділя, 8 вересень 2024, 11:30

Внаслідок вибуху вранці 8 вересня у Києва частково зруйнована двоповерхова будівля, загинули двоє людей, передають Патріоти України. іКличко уточнив, що вибух стався у Голосіївському районі столиці на території автотранспортного підприємства. Частково ...