З архіву ПУ. Вино з мишенят і парфуми з Радянського Союзу: У Музеї огидної їжі відкрили виставку алкоголю

Музей створили у 2018 році. Біля входу до музею є табличка — на ній вказують, скільки людей за день обблювалися під час екскурсії. Тут представлені 80 найогидніших продуктів. Відвідувачі мають можливість понюхати і спробувати деякі страви.

У шведському місті Мальме відкрили виставку дивних алкогольних напоїв в Музеї огидної їжі. Більшість напоїв виникли через те, що у людей не було звичного алкоголю, а напитися дуже хотілося, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press.

На виставці є пиво, яке продавали у білках, а також вино з мишенят, яке п'ють у Китаї та Кореї, давньокорейський напій, виготовлений з рису та дитячого калу, що забродив. Ще є пиво з кукурудзяного борошна з Перу (чича-де-муко), джин із Уганди, виготовлений із зіпсованих бананів, а ще вино з перестиглого апельсина, який забродив у воді з тюремного туалету.

Освіжаючим називають ісландське пиво, виготовлене з яєчка кита, яке закоптили в посліді овечок.

Окремо тут зібрані парфуми та лаки, які вживали люди, коли влада закривала алкогольні магазини в Радянському Союзі.

Виставка триватиме з 5 вересня і впродовж трьох місяців.

Щороку сотні мільйонів влучань: Німецькі вчені встановили, які дерева блискавка б'є найчастіше, а які уникає

понеділок, 11 серпень 2025, 7:02

Один удар може "перекинути" електрику на сусідні дерева на відстані до 45 метрів, вражаючи все живе на цій площині. Вчені з Технічного університету Мюнхена спантеличилися і провели перше в історії дослідження, під час якого проаналізували дерева, що за...

"Зараз цього немає": Орнітолог пояснив, чому в Україні "зникають" горобці

понеділок, 11 серпень 2025, 6:53

Горобці в українських містах трапляються дедалі рідше. Вважають, що їм заважають голуби, які забирають всю їжу, але це, швидше за все, не так. Справжні причини зменшення чисельності цих птахів зовсім інші. Про це розповів орнітолог та завідувач відділу...