З архіву ПУ. Захворіють на рак тисячі людей: Саркофаг над ЧАЕС може обрушитися, - британські ЗМІ

Старий саркофаг був побудований після катастрофи 1986 року в екстреному порядку.

Саркофаг над ЧАЕС. Фото: Вікіпедія.

Саркофаг, який в поспіху побудували над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС, може обрушитися в будь-який момент. Як повідомляє The Sun, щоб уникнути чергової катастрофи його потрібно терміново знести і побудувати новий, передають Патріоти України.

Даний саркофаг був побудований після катастрофи 1986 року в екстреному порядку. Зараз він вимагає серйозних відновлювальних робіт, оскільки має дуже високу ймовірність руйнування.

Контракт на проведення нових робіт, які будуть коштувати 78 мільйонів доларів, вже підписаний. Демонтаж старого саркофага повинен бути завершений до 2023 року, а очищення території під ним триватиме до 2065 року. За даними експертів, до цього часу на рак через опромінення захворіє ще 40 тис. осіб.

Без зарплат та відпусток: Стало відомо, на яких умовах в Україні мобілізовуватимуть ув'язнених

четвер, 18 квітень 2024, 7:44

У березні в парламент внесли проєкт закону щодо мобілізації засуджених, а тиждень тому Рада ухвалила його у першому читанні. Про подробиці документу в ефірі "Радіо Свобода" розповіла народна депутатка Олена Шуляк, передають Патріоти України. За її сло...

"Мама" Вєрки Сердючки стала бабусею: Андрій Данилко приймає вітання

четвер, 18 квітень 2024, 7:32

Українська акторка, відома як "мама" артистки Вєрки Сердючки, вперше стала бабусею. Напередодні її донька Яна народила первістка. Радісну звістку повідомив виконавець Андрій Данилко, котрий приймає вітання і за "маму" і за себе, і за "сестричку". Артис...