З Днем незалежності, Україно! Знамениту статую Христа Спасителя у Ріо-де-Жанейро підсвітять жовто-блакитними кольорами

Статуя Христа Спасителя в кольорах прапора України (архівне фото)

Знамениту статую Христа Спасителя у Ріо-де-Жанейро у суботу, 24 серпня, підсвітять кольорами прапора України в День Незалежності. Про це повідомив посол України в Бразилії Андрій Мельник у соцмережі X, передають Патріоти України.

"Дуже щасливий, що одне із семи нових чудес світу, культовий монумент Христа Спасителя, буде освітлено жовто-блакитними кольорами в День Незалежності України. Моя вдячність його преосвященству кардиналу Орані Жоао Темпеста, Архиєпископу Ріо-де-Жанейро, за підтримку нашого прохання", – зазначив дипломат.

Статую Христа Спасителя у кольорах прапора України підсвічували 24 серпня і раніше. Однак кожного разу то відбувалося за конкретними домовленостями.

Росіяни язик зламають. Чудернацьке українське слово "баляндраси". Перевірте, чи правильно розумієте сенс

субота, 24 серпень 2024, 18:00

Українська мова — надзвичайно насичена та мелодійна. Сучасний словник налічує чимало слів, які дозволяють повністю викорінити суржик та калькування, а деякі слова, які притаманні певним регіонам, однак зрозумілі загалу, вдало доповнюють розмовне мовлен...

Різанина сталась прямо поруч зі сценою: На відвідувачів фестивалю в Німеччині напали з ножем, є жертви

субота, 24 серпень 2024, 14:42

23 серпня в Золінґені в Німеччині під час фестивалю з нагоди 650-річчя міста невідомий напав на присутніх із ножем, троє людей загинули, ще восьмеро дістали поранення. Про це повідомив Bild, передають Патріоти України. Чоловік арабської зовнішності вла...