"З нас зробили якихось там клоунів": Нові Санжари обурені закидами Зеленського в новорічному привітанні

Бути головним соромом країни жителі Нових Санжарів не згодні. Адже не все так однозначно, як вважає президент.

Привітання президента – маніпуляція, каже місцевий мешканець, передають Патріоти України.

Жителі Нових Санжар на Полтавщині розсердилися на президента України Володимира Зеленського. Бо вважають, що глава держави в новорічному зверненні зманіпулював фактами, коли сказав, що торік українцям було соромно за бунт у Нових Санжарах. Тоді місцеві намагалися не пустити евакуйованих із Китаю до свого селища на карантин. Як новосанжарці відреагували на слова Зеленського, розповість кореспондент Мирослав Солонар.

Про курортне містечко Нові Санжари в лютому 2020-го заговорила вся країна. Майже через рік президент у своєму новорічному виступі перед дітками сказав, що за ту подію українцям соромно. "Було те, за що нам соромно", – заявив Зеленський.

"Про це ніхто не говорить, показують кадри, як люди кидають цеглу, але не показують, що перед цим цих людей били", – каже Георгій Сьомін, мешканець Нових Санжар.

"Новорічне привітання президента – маніпуляція", – каже місцевий мешканець Георгій Сьомін. На кадрах, які облетіли світ, показували розлючених людей та розбите скло в автобусі з евакуйованими. Але тоді ніхто й слова не сказав, що людей з Уханя везуть до санаторію із незавершеним ремонтом.

"З нас зробили якихось там клоунів. Я знаю стан того медичного центру, який він реально є. І це не найкращий стан", – вважає Георгій Сьомін, мешканець Нових Санжарів.

Медичний центр Нацгвардії, який тоді приймав евакуйованих із Китаю, справді перебував на ремонті, підтверджує адміністрація закладу. Але попри це в медичному центрі Нацгвардії провели успішну обсервацію евакуйованих громадян.

"У нас не було ні одного випадку серед відпочивальників і серед особового складу. Ні одного випадку захворювання", – розповідає Валерій Губа, начальник медичного центру Нацгвардії "Нові Санжари".

У Нових Санжарах не лише обурюються виступом президента, а й показують техніку районної лікарні, куплену за гроші благодійників або Світового банку. І в таких умовах лікарям доводиться боротися з коронавірусом. Десь допоможуть, а десь самотужки.

"В цьому році нам спонсори закупили кріоциліндри, нам допомагали з розведенням кисню, допомагали із засобами індивідуального захисту", – каже Ольга Гиря, головна лікарка Новосанжарської районної лікарні.

На спонсорські гроші куплений і ось цей сучасний рентген-апарат. За понад два з половиною мільйони гривень. А от цей автоматичний біохімічний аналізатор для визначення функцій печінки та нирок придбали за донорські гроші.

Бути головним соромом країни жителі Нових Санжарів не згодні. Адже не все так однозначно, як вважає президент. І до речі, відповідь Володимиру Зеленському не забарилася. "А нам соромно за президента", – кажуть люди. І додають: "Треба більше з народом розмовляти".

Джерело: 5 канал

Тисячі молекул живої матерії можуть породити мільйони, які стають дуже стійкими до деградації: Науковці розгадали таємницю "святого Граалю"

неділя, 28 квітень 2024, 3:25

Таємниця, яка понад 50 років спантеличила наукове товариство, нарешті була розгадана. Команда з Університету Лінчепінга, Швеція, і Гельмгольца в Мюнхені виявила, що певний тип хімічної реакції може пояснити, чому органічна речовина, що міститься в річк...

Є загиблі та поранені: Китай накрив потужний торнадо (відео)

субота, 27 квітень 2024, 23:51

У суботу потужний торнадо накрив китайське місто Гуанчжоу. Про це повідомляє Associated Press, передають Патріоти України. Китайське метеорологічне управління повідомило, що торнадо обрушився в обід на район Байюнь в Гуанчжоу, розгалуженому мегаполісі ...