"З ним було нестрашно": У Сумах похоронили легендарного комбрига ЗСУ (фото, відео)

У Сумах провели в останню путь командира 128-ї гірничо-штурмової бригади ЗСУ Євгена Коростельова. Він помер через надважке поранення після підриву в зоні ООС на Донбасі. Церемонія прощання і похорон героя відбулися 19 листопада, передають Патріоти України.

Судячи з фото і відео, віддати данину пам'яті захиснику прийшли тисячі людей. О 9:00 з військовим попрощалися рідні. Близько о 10:00 у Свято-Воскресенському соборі за загиблим воїном почалася заупокійна літія. Після цього траурна процесія попрямувала до Алеї Героїв на Центральному кладовищі міста.

Як пише Укрінформ, там воїна і поховали. "Євген був бійцем, який віддасть своє життя заради того, що він робить. Скільки було випадків, коли він особисто знищував артилерією ворожі об'єкти окупантів. Це був дійсно командир, з яким не було страшно йти нікуди", – розповідали його підлеглі військовослужбовці під час церемонії прощання, яка відбулася біля будинку загиблого командира.

Євген Коростельов навчався в артилерійському училищі в Сумах. З початком бойових дій на сході України він, не роздумуючи, вирушив в зону проведення антитерористичної операції. Всі ці роки офіцер знаходився фактично на передовій.

У 2015 році за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Коростельов був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Командиром 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади офіцер ЗСУ став у вересні 2019 року, до того служив в 25-й десантній бригаді ЗСУ, де був начальником артилерії і заступником командира.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...