З ним "Карпати" стали сенсацією Кубка СРСР 1969: Помер відомий український футболіст і тренер

Роман Покора

У понеділок, 8 березня, у віці 73 років пішов з життя колишній футболіст львівських «Карпат», а також тренер «Волині», «Олександрії» і цілого ряду інших команд Роман Покора. Про це повідомив журналіст Юрій Назаркевич, зазначають Патріоти України.

У 1969 році півзахисник виявився причетним до сенсаційного успіху «Карпат» в Кубку Радянського Союзу. Після завершення кар'єри гравця Роман Покора став відомим тренером, працюючи в елітному дивізіоні з «Волинню» (1992-1994 роки) та «Олександрією» (2001-2003 рр.), А в першій лізі - зі «Скелею», «Поліссям», вінницької «Нивою», «Миколаєвом», «Енергетиком» і «Геліосом».

Роман Покора (четвертий зліва в верхньому ряду) в 1969 році став з «Карпатами»

Встиг Роман Михайлович попрацювати і за кордоном - з клубами Молдови, Польщі, Азербайджану та Грузії. У 2009 році очолюваний фахівцем «Сімург» став бронзовим призером чемпіонату Азербайджану.

В останні роки у Романа Покори були проблеми зі здоров'ям. Він помер в лікарні.

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...