З-під завалів продовжують діставати трупи цивільних: Біля Маріуполя зафіксовано понад 1500 нових могил до тисяч, що з'явились на околицях після 24 лютого, - ЗМІ

З початку війни поблизу Маріуполя було викопано понад 4600 могил, хоча точну кількість похованих з'ясувати неможливо

Супутниковий знімок Maxar поховань біля Маріуполя

Останні супутникові знімки Maxar показують, що на місці масового поховання поблизу окупованого Росією Маріуполя було вирито понад 1500 нових могил. На знімках видно, що три місця масових поховань, розташовані у Старому Криму, Мангуші та Виноградному, неминуче збільшувалися з весни, пише ВВС.

Організація Центр інформаційної стійкості проаналізувала зображення селища Старий Крим для програми BBC Panorama та дійшла висновку, що з моменту останнього аналізу зображень у червні там було викопано понад 1500 нових могил. Загалом, за оцінками експертів, з початку війни поблизу Маріуполя було викопано понад 4600 могил, хоча точну кількість похованих тут людей з'ясувати неможливо.

За словами мешканки Маріуполя, у пошуках сина цього літа вона відвідала місце масового поховання у Виноградному під Маріуполем, де нарахувала понад 800 свіжих могил. Жінка сфотографувала місце масового поховання на Виноградному. Багато могил на цьому місці позначені маленькими табличками з номерами та статтю, але не іменами.

Інші жителі Маріуполя розповіли, що цього літа у пошуках рідних, з якими було втрачено зв'язок, їм довелося переглядати десятки лежачих на вулиці без охолодження тіл.

Очевидці також повідомляють, що бачили, як російська влада діставала тіла з-під уламків зруйнованих будівель у місті та відвозила їх для поховання.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...