З початку війни на Донбасі ворожі міни вбили 42 дитини

Фото: UNICEF Ukraine

42 дитини загинуло і 144 було поранено на сході України через міни та вибухонебезпечні залишки війни, пише на своїй строінці у Фейсбук UNICEF Ukraine, передають Патріоти України.

У більшості випадків жертви серед дітей трапляються, коли діти підбирають вибухонебезпечні речовини, оскільки думають, шо це іграшки.
«Я підняв цю річ із землі і, ймовірно, щось натиснув – і тоді вона вибухнула», – згадує 14-річний Олексій, який втратив три пальці.
«Я сидів на дивані, дивився «Сімпсонів» і тримав заряд у лівій руці. Просто крутив його. А потім він вибухнув», - розповідає інший хлопець, Максим. Через цей вибух йому довелось ампутувати руку і одне око не вдалось врятувати.
Протягом майже семи років конфлікту навчання з питань мінної небезпеки для дітей по обидва боки від лінії розмежування залишається вкрай важливим.

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...

З 4 травня ВЛК не вказуватимуть "обмежено придатний": Чого чекати чоловікам

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:56

З 4 травня в Україні майже повністю скасували індивідуальну оцінку придатності, коли військово-лікарська комісія могла обирати формулювання "обмежено придатний", передають Патріоти України. Деталі: Цей наказ набирає чинності 4 травня. За даними видання...