​З полону африканських піратів звільнили шість українських моряків

У суботу, 30 січня, з полону піратів звільнили шість українських моряків - членів екіпажу судна Stevia, яких півтора місяці утримували в Нігерії. Про це повідомив президент Володимир Зеленський на сторінці в Instagram. Він також показав фото врятованих, зазначають Патріоти України.

"Наші громадяни в безпеці, чекаємо їх якнайшвидше повернення на батьківщину!" - написав глава країни.

Зеленський подякував дипломатам і всіх, хто допоміг звільнити моряків з полону.

Нагадаємо, пірати напали на суховантаж Stevia і викрали вісім моряків (шість українців і двох громадян Албанії) 16 грудня в Гвінейській затоці біля берегів Нігерії. Зловмисники зі зброєю проникли на борт.

Серед українців були: капітан, старший помічник, 2-й помічник капітана, старший механік, електромеханік і вайпер.

Відомо, що власниками судна Stevia з травня 2020 року є албанці. Суховантаж побудували в 1982 році, він ходить під прапором Камеруну.

Таке буває раз на 50 років: У Німеччині виникла масштабна повінь (фото)

субота, 18 травень 2024, 14:30

Сильний дощ спричив у німецькій землі Саарланд у п'ятницю затоплення вулиць, підвалів та зсуви ґрунту. Ситуаційний центр в Саарбрюккені – столиці землі – нарахував понад 3000 виїздів на виклики поліцейських і рятувальників. Про це повідомило німецьке в...

"Ображали мене і мою сім'ю": Син Суркіса поскаржився на юнаків із "Шахтаря"

субота, 18 травень 2024, 13:42

Голкіпер Динамо U-19 В’ячеслав Суркіс розповів про конфлікт з фанатами та гравцями Шахтаря, який відбувся після матчу у молодіжній першості, передають Патріоти України. Після завершення гри, у якій Динамо перемогло з рахунком 2:1, на полі ледь не стала...