З радістю та смутком переживали 24 лютого: Леся Нікітюк розповіла, як естонці ставляться до України

Телеведуча Леся Нікітюк, прибувши до Естонії, зустрілася з мером Таллінна, Михайлом Кілвартом та дізналася, як країна підтримує Україну. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Instagram.

"24 лютого - в Україні це страшна дата, це початок повномасштабної війни. 24 лютого - в Естонії, це день Незалежності. Для естонців - День Незалежності, це як день народження! Це веселе і водночас сумне свято. Тому що естонський народ пам'ятає і ніколи не забуває про страшні радянські репресії. Тому цей день для них наповнений сльозами щастя і смутку.При зустрічі мер Таллінна мені сказав, що коли всі дізналися про повномасштабне вторгнення Росії в Україну, то естонська рана знову відкрилася і почала кровоточити", написала вона.

Тому, за словами зірки, влада та народ Естонії почали активно допомагати українцям.

"Естонія прийняла приблизно 55 тисяч українських біженців, це 4% населення цієї країни. Соціальні служби, послуги освіти - все це надається людям, які тікають від війни. Естонія створила тисячі місць у школах для дітей біженців з України, були відкриті нові школи, у тому числі школа Свободи в Таллінні", - поділилася Леся Нікітюк.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...