Справа розвалюється: З СІЗО вийшла Юлія Кузьменко, підозрювана у вбивстві Шеремета

Лікаря Юлію Кузьменко, підозрювану у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, відпустили з-під варти під цілодобовий домашній арешт. Про це повідомляє "Українська правда", передають Патріоти України .

Рішення прийняла колегія суддів Юрія Сливи, Тетяни Фрич і Володимира Мельника. Таким чином суд задовольнив клопотання захисту, який просив скасувати арешт Кузьменко.

Адвокат Кузьменко серед іншого, звертав увагу, що арешт обґрунтовують важкістю інкримінованого злочину, але це суперечить практиці Європейського суду з прав людини. Також захист говорив, що Кузьменко не може ховатися на окупованій території, як пише прокуратура, адже в такому випадку її як волонтера затримають бойовики.

Сама Кузьменко, виступаючи в суді, згадала про репресії часів СРСР і сказала, що її разом з іншими фігурантами справи переслідують для дискредитації волонтерського і ветеранського руху.

Прокурор просив не скасовувати арешт. Однак судді визнали, що ризики, на які раніше посилалися правоохоронці (втеча, перешкоджання слідству і т. ін), вже недійсні, адже розслідування завершено.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...