З України намагалися вивезти мощі 80 святих, - ДПСУ

Прикордонники запобігли вивезенню з України мощей 80-ти святих та іншого церковного начиння, яке виявили в автомобілі громадянина Молдови під час огляду на кордоні. Про це повідомили у Державній прикордонній службі, передають Патріоти України.

Чоловік намагався вивезти предмети, що ймовірно мають культурно-історичну цінність, через пункт пропуску "Табаки". "Прикордонники виявили предмети, що ймовірно мають культурно-історичну цінність. Під час огляду кабіни вантажівки Volvo охоронці кордону спільно з митниками виявили ковчег з мощами 80-ти святих, ікону та храмовий аналой (аналой – високий чотирикутний вкритий тканиною столик, що використовується під час богослужінь)", – розповіли у ДПСУ.

Як з’ясували прикордонники, вказані предмети чоловік вивозив за дорученням свого товариша з Одеси. Релігійні коштовності намагалися доставити до храму Покрова Пресвятої Богородиці в місто Вулканешти начебто на свята. Прикордонники зазначають, що ковчег перевозили недбало, внаслідок чого мощовики випали зі своїх місць. Про злочин вже повідомили поліції та СБУ.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...