За 20 років більшість людства не ласуватиме справжнім м'ясом

Нове дослідження прогнозує, що до 2040 року 60% м'яса, яке ми їмо, буде не тваринного походження.

Замість цього, вчені пророкують масовий перехід на "вирощені в пробірці" альтернативи м'ясу або продукти рослинного походження, пише Euronews, передають Патріоти України.
«Промислове виробництво м'яса користується поганою репутацією, а тваринницька галузь розглядається багатьма як непотрібне зло», - йдеться в звіті консалтингової компанії AT Kearney.
«Нові біотехнологічні методи в корені змінять не тільки м'ясну, але і всю харчову промисловість, оскільки такі продукти, як молоко, яєчний білок, желатин і риба, теж можуть бути створені з використанням аналогічних технологій».
Компанії вже випускають гамбургери, які виглядають, мають смак і відчуваються як м'ясо, але не містять м'яса взагалі.
«Штучне м'ясо отримують, не вбиваючи тварин, а просто роблячи невелику біопсію, тобто відбір тканини », - пояснює Джонатан Брімхар, провідний інженер Mosa Meat, голландської компанії, яка виготовила свій перший лабораторний м'ясний бургер ще в 2013 році.
З біопсії - невеликого шматочка тканини - робочі лабораторії витягають стовбурові клітини, які використовуються для вирощування мільйонів собі подібних, а потім використовуються для створення м'язової і жирової тканини, які і складають стейк.
Коли ви будете готувати вирощене в лабораторії м'ясо, «воно буде пахнути точно так же, як і звичайне м'ясо, воно буде мати той же смак», - Брімхар сказав в інтерв'ю Euronews.
У міру того як споживачі все більше усвідомлюють серйозний вплив промислового виробництва м'яса на навколишнє середовище і більше піклуються про благополуччя тварин, такі компанії, як Mosa Meat і Beyond Meat, сподіваються на хороші прибутки.
Брімхард сподівається, що коли люди краще зрозуміють суть нової технології, штучне м'ясо стане більш привабливим для широкої публіки.


Якісні фальшивки тепер підсовують навіть у обмінниках: Що потрібно перевірити обов'язково при купівлі валюти

неділя, 28 квітень 2024, 5:40

В Україні розповсюджують фальшиві долари через незаконні пункти обміну та інтернет. Деякі банкноти неможливо самостійно перевірити. Тому єдиний спосіб захистись: купувати валюту тільки в тих обмінників, адреса яких вказана в реєстрі НБУ, а також в банк...

Значно довші за саму власницю: Українка увійшла до Книги рекордів за найдовше волосся у світі (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 5:00

35-річна художниця та модель Алія Насирова, родом з України, потрапила до Книги рекордів Гіннеса як власниця найдовшого у світі волосся. Його довжина сягає 2 м 57 см і 33 мм. Завдяки розкішним пасмам жінку називають "Рапунцель". . Загалом волосся Наси...