Нове дослідження прогнозує, що до 2040 року 60% м'яса, яке ми їмо, буде не тваринного походження.
Замість цього, вчені пророкують масовий перехід на "вирощені в пробірці" альтернативи м'ясу або продукти рослинного походження, пише Euronews, передають Патріоти України.
«Промислове виробництво м'яса користується поганою репутацією, а тваринницька галузь розглядається багатьма як непотрібне зло», - йдеться в звіті консалтингової компанії AT Kearney.
«Нові біотехнологічні методи в корені змінять не тільки м'ясну, але і всю харчову промисловість, оскільки такі продукти, як молоко, яєчний білок, желатин і риба, теж можуть бути створені з використанням аналогічних технологій».
Компанії вже випускають гамбургери, які виглядають, мають смак і відчуваються як м'ясо, але не містять м'яса взагалі.
«Штучне м'ясо отримують, не вбиваючи тварин, а просто роблячи невелику біопсію, тобто відбір тканини », - пояснює Джонатан Брімхар, провідний інженер Mosa Meat, голландської компанії, яка виготовила свій перший лабораторний м'ясний бургер ще в 2013 році.
З біопсії - невеликого шматочка тканини - робочі лабораторії витягають стовбурові клітини, які використовуються для вирощування мільйонів собі подібних, а потім використовуються для створення м'язової і жирової тканини, які і складають стейк.
Коли ви будете готувати вирощене в лабораторії м'ясо, «воно буде пахнути точно так же, як і звичайне м'ясо, воно буде мати той же смак», - Брімхар сказав в інтерв'ю Euronews.
У міру того як споживачі все більше усвідомлюють серйозний вплив промислового виробництва м'яса на навколишнє середовище і більше піклуються про благополуччя тварин, такі компанії, як Mosa Meat і Beyond Meat, сподіваються на хороші прибутки.
Брімхард сподівається, що коли люди краще зрозуміють суть нової технології, штучне м'ясо стане більш привабливим для широкої публіки.
Ілон Маск несе відповідальність за смерті дітей у найбідніших країнах світу, які стали наслідком закриття американського агентства з міжнародної допомоги і розвитку (USAID). Таке звинувачення озвучив мільярдер-філантроп, засновник компанії Microsoft Бі...
Українським водіям не варто заправлятися на маленьких АЗС, принаймні до кінця травня-початку червня, оскільки існує ризик отримати неякісний бензин. Таку думку висловив паливний експерт, засновник логістичної групи компаній "Прайм" Дмитро Льоушкін, пер...