За дівчину вимагали $470 000: Викрадення доньки полтавських депутатів "замовив" убивця її подруги

На Полтавщині невідомі посеред траси викрали доньку місцевих депутатів Віту Кириченко, яка їхала на навчання до Києва. Її понад два тижні тримали у заручницях, а від батьків вимагали переказати $470 тис. у біткоїнах. Ті вирішили звернутися до правоохоронців, зазначають Патріоти України.

23-річна студентка досі не може оговтатися від шоку.

Її викрали просто посеред траси, коли їхала за кермом авто на навчання до Києва. На трасі її підрізав автомобіль, змусив зупинитися. Звідти вибігли двоє чоловіків і витягли її із салона. У заручниках утримували два тижні. Про це вона розповіла ТСН.

"Найжахливіші дні були. Нікому не побажаю пережити. Чесно, навіть були думки що це – розіграш. Я не знаю, як я впоралася з машиною, не врізалась нікуди. Нахабно підрізали, витягли, а далі - як в якомусь тумані", - зізнається Віта Кириченко.

Вона знепритомніла і оговталась вже за кілька годин у чужій квартирі в ліжку. Була зв'язана скотчем: ноги-руки. Потім її перенесли до батареї. І поки вона намагалася зрозуміти – чому і хто її викрав – її батькам – депутатам полтавської обласної ради та полтавської районної ради, почали надходити повідомлення.

"Через якийсь час на наші телефони прийшла смс-ка з текстом "якщо хочете побачити кохану людину - зв'яжіться у Telegram- каналі", - розповідає мати потерпілої Тетяна Кириченко.

А у месенджері вимагали викуп – пів мільйона доларів, але біткоїнами. Хоч зловмисники вимагали не звертатися до правоохоронців, а щоб залякати батьків сильніше - надсилали фото і відео доньки, прикутої кайданками, вони все ж пішли до СБУ.

"Психологічно, звичайно, вони тиснули. Пишуть "Ви спите? А дочка ваша спить стоячи". Ми не мали права нікому нічого говорити, бо ми не могли знати джерело - звідки це. У нас було мільйон версій. В основному - це конкуренти по бізнесу і політика ", - продовжує Тетяна Кириченко.

Для зв'язку із батьками дівчини зловмисники використовували засоби конспірації – це ускладнювало роботу силовикам. Утім викрити викрадачів таки вдалося. Одного із них затримали. 20-річний підозрюваний у організації злочину, як виявилось, вже і так сидів в СІЗО. Його підозрюють в умисному вбивстві з особливою жорстокістю.

Гучне вбивство сталося два роки тому. У київській квартирі виявили тіло 18-річної студентки. Слідчі підозрюють: ровесник, якому вона подобалась, жорстоко зарізав її, а потім втік. Його затримали, і увесь цей час справа ще в суді. Виявилося що вбита тоді Анастасія – це подруга дитинства теперішньої жертви підозрюваного - Віти. Чи пов'язані ці два злочини і про мотиви підозрюваного - слідчі не кажуть.

Виконавця злочину на час слідства арештували. Організатору до статті "вбивство" додалося ще кілька тяжких. Але батьки дівчини певні – 20-річний замовник, який сидить у СІЗО, теж міг діяти на чиєсь замовлення.

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...