За дві години до вильоту "завернули": Україна не пустила заробітчан до Лондону

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) через заборону Державної авіаційної служби України скасувала рейс Київ-Лондон з українськими заробітчанами, який мав відбутися о 12:40 29 квітня. Як пояснила авіакомпанія у прес-релізі в середу, рейс був організований для доставки на роботу до Великої Британії українських громадян, які мають довгостроковий контракт з роботодавцем за кордоном, передають Патріоти України.

"Рейс був організований на замовлення роботодавця, який завчасно потурбувався про забезпечення українських громадян довгостроковими контрактами. У цих умовах українці можуть легально і офіційно бути працевлаштовані і перебувати на території Великобританії. Відповідно, дана категорія не є ризиковою для України. Дані громадяни не потребуватимуть евакуації найближчим часом і не будуть потенційними розповсюджувачами на території України COVID-19", - зазначила МАУ.

Компанія повідомила, що заборона від Державіаслужби була отримана за дві години до запланованого часу вильоту без зазначення підстав і посилань на нормативні документи. При цьому, як стверджують у МАУ, авіакомпанія подала всі необхідні документи для отримання дозволів вчасно і розраховувала на "передчасне або в розумні терміни отримання рішення".

Згідно з інформацією авіаперевізника, пасажири рейсу – жителі різних регіонів України, які добиралися до столичного авіаційного вузла в умовах відсутності регулярного наземного пасажирського сполучення – в даний час знаходяться у терміналі міжнародного аеропорту "Бориспіль".

"Ми, звичайно, чули вчорашню заяву глави МЗС України у ЗМІ про "нелогічніть" відправки українських заробітчан за кордон в умовах пандемії, а також про те, що уряд налаштований конструктивно і готовий до перегляду позиції... Але до ранку 29 квітня ніяких офіційних вказівок і документів з цього приводу до нас не надходило. Зараз авіакомпанія буде намагатися отримати дозвіл на виконання рейсу і надати можливість українцям дістатися до роботи, працевлаштуватися і забезпечити свої сім'ї засобами для існування", - сказала директорка з комунікацій МАУ Євгенія Сацька.

Чоловік відмовився від мобілізації через пораду брата-військового: Стало відомо, чим це закінчилось

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:58

У Чернівецькій області до 1 року та 10 місяців обмеження волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що в армію не пішов, оскільки його брат-військовий порадив уникати служби. Про це йдеться у вир...

Під виглядом прогулянок із собакою: СБУ затримала у Харкові коригувальника РФ, який шпигував за позиціями ЗСУ (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:47

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність ще одного російського коригувальника, що наводив російські ракети на військові об'єкти. Ним виявився житель Харкова. Для "прикриття" під час збору розвідданих він використовував собаку, якого нібито вигу...