За дивних обставин: На російському судні загинули моряки

На російському транспортному судні "Василь Головнін", яке йшло з Антарктиди в Кейптаун, 25 квітня "за дивних обставин" померли два моряка, повідомляють Патріоти України.

Загиблі були 1972 і 1988 років народження. Вони були співробітниками філії ПАТ "Далекосхідне морське пароплавство". Їх судно вирушило в Антарктиду для доставки вантажів для індійських станцій.

Основні версії смерті моряків – отруєння,зокрема метанолом, або "виробничий фактор". За фактом смерті моряків почали перевірку, до якої увійшли представники профспілки. Вона триватиме не менше 15 діб.

Дизель-електрохід "Василь Головнін" належить компанії Fesco. В її прес-службі підтвердили смерть двох членів екіпажу.

Як повідомляє "Комсомольська правда", "Василь Головнін" доставив в Антарктиду нову зміну індійських полярників, які змінили дослідників, що працюють на станціях зараз. Судно вийшло з південноафриканського Кейптауна ще наприкінці січня 2019 року і прибуло до місця призначення тільки в другій половині березня. В негоду розвантаження зайняло три дні, але спроба зворотного руху була припинена через важкі льоди Антарктиди і непередбачувану антарктичну погоду.

Почати зворотний рух крізь крижаний пояс допомогло науково-експедиційне судно "Академік Федоров", що забезпечує російські антарктичні станції. Раніше прокладений канал замерз, і двом постачальникам з середини квітня в парі довелося практично прорубуватися через льодове поле по розломах і тріщинах. Більш потужний "Академік Федоров" зміг вибратися самостійно, а ось владивостоцький пароплав, на борту якого перебувала 81 особа, потрапив у полон. Було вирішено евакуювати частину екіпажу і індійських дослідників вертольотами, проте в другій половині квітня льодова обстановка змінилася, і контейнеровоз зміг самостійно вибратися з крижаного полону.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...