За якої умови ТЦК можуть відмовити у відстрочці за наявності дружини із інвалідністю - відповідь юриста

Військовозобов'язані, які мають дружину з 1 або 2 групою інвалідності, не мають гарантії, що можуть отримати відстрочку від служби. Про це розповіла юрист юридичної компанії "Приходько та Партнери" Діана Тернова в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.

"Можуть відмовити (у відстрочці - ред.), якщо людина з інвалідністю має інших працездатних осіб, зобов’язаних відповідно до закону їх утримувати. Тобто один із варіантів, коли можуть відмовити чоловіку, у якого дружина з інвалідністю - це коли у них є повнолітні діти", - пояснив він.

Юристка дала такі поради для тих, хто збирається оформлювати право на відстрочку від служби:

  • Написати обґрунтовану заяву;
  • Зібрати та завірити нотаріально всі необхідні документи, які підтверджують право на отримання відстрочки;
  • Зареєструвати заяву з документами в ТЦК та СП;
  • Не проходити ВЛК, поки не зареєструєте заяву з документами.

"Зверніть увагу, що отримати відстрочку можна тільки на підставі військово-облікового документа. Такими документами зараз є військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного. Тобто, скажімо, якщо вам вже 36 років, а ви досі маєте приписне або стару довідку з військкомату, то поки не оновите даний документ, ви не зможете отримати відстрочку", - наголосила вона.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...