За який продукт переплачують українці

Маркетинговий хід вводить в оману покупців.

Патріотам України стало відомо, що продукти, які містять у назві приставку "еко", не мають ніякого відношення до органічної продукції. Як пояснює виконавчий директор "Союзу споживачів України" Максим Несміянов, покупці найчастіше переплачують за гарний колір або назву.

"Все, що ми думаємо, що "еко" – натуральне, домашнє, фермерське – це до органіки взагалі жодного стосунку не має. Це маркетинговий хід – просто покупець переплачує за гарний зелений колір чи за красиву назву, на жаль", – цитує експерта "Україна 24".

Також Несміянова запитали, як можна контролювати органічні продукти. За словами спеціаліста, на органічних продуктах просто так позначку не поставиш.

"...вони вимогливі, і ця система працює. Питання, як держава збирається боротися з підробленими органічними товарами – це інша історія. А те, що вони вигадали якихось інспекторів, 22 одиниці – що вони робитимуть? Що вони будуть перевіряти? 22 людини на всю Україну? Це смішно насправді", – каже експерт.

Як придбати натуральну продукцію?

Несміянов каже, що перевірити продукт можна, попросивши сертифікат.

"Хочете купити органіку – підходьте і кажіть: дайте мені органічний товар. Вони дають, а ви кажете – добре, а тепер дайте сертифікат. Якщо сертифікат не дадуть, це не органіка", – підсумував український фахівець.


"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...