За хижацьку вирубку лісів почнуть саджати чи знов обмежаться балачками? Через повені на західній Україні СБУ порушила справу за статтею "Екоцид"

Кримінальну справу за статтею "Екоцид" відкрила Служба безпеки за фактом руйнівних повеней на заході України. За однією із версій слідства, до руйнівних наслідків паводків, імовірно, призвела можлива бездіяльність місцевих посадовців, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу СБУ.

Оперативники спецслужби зафіксували масове знищення рослинного світу, що, ймовірно, могло призвести до екологічної катастрофи.

За однією із версій слідства, значні руйнування внаслідок підтоплень, імовірно, спричинило незаконне ведення господарства, бездіяльність відповідальних за природоохоронні заходи посадовців різних органів влади. Точні причини наразі ще встановлюються.

СБУ передала в прокуратуру матеріали щодо незаконної вирубки лісів, неналежного здійснення лісогосподарської діяльності та невиконання заходів із охорони навколишнього природного середовища посадовцями в західних областях України.

За офіційними даними, через стихію підтоплено понад 10 тисяч житлових будинків, зруйновано та пошкоджено понад 700 кілометрів доріг та майже двісті мостів, знищено понад 4 тисячі метрів берегоукріплення.

За цими фактами прокуратура Івано-Франківської області розпочала кримінальне провадження за ст. 441 (екоцид) Кримінального кодексу України. До слова, санкція статті передбачає за масове знищення рослинного або тваринного світу, отруєння атмосфери або водних ресурсів і вчинення інших дій, які можуть призвести до екологічної катастрофи, від 12 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 22 червня в Івано-Франківській та Чернівецькій областях через різке погіршення погодних умов та сильні дощі почалися паводки. У гірських річках рівень води піднявся до двох метрів.

Тим часом синоптики попередили про подальше підняття рівнів води у річках. Окрім Західної України, затоплення загрожують Вінницькій та Одеській областям.

На Прикарпатті у Верховинському районі 12 сіл досі залишаються заблокованими. Знімальна група ТСН намагалася до них дістатися, але дороги перекриті через зсуви ґрунту. А на Буковині нова загроза підтоплення. Там екстрено укріплюють греблю, яка стримує ріку Черемош. Гребля під загрозою руйнування, і, якщо вона таки обвалиться, у низині затопить одразу кілька сіл.

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...