За моральну шкоду: Скандальна Штепа отримає від України тисячі євро

Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити екс-меру Слов'янська, одіозній сепаратистсці Нелі Штепі грошову компенсацію. За рішенням ЄСПЛ, Штепа повинна отримати від держави 3600 євро, передають Патріоти України.

"Штепа скаржилася на тривале безальтернативне утримання під вартою. Суд задовольнив цю скаргу і визнав порушення ст. 5 і ст.6 Європейської конвенції з прав людини. Він також присудив виплатити їй грошову компенсацію в сумі 3600 євро (2600 євро в якості компенсації за порушене право і 1000 євро на правову допомогу) ", – розповів "Інтерфакс-Україна" адвокат Олександр Тананакін.

За його словами, компенсація повинна бути виплачена його підзахисної протягом 1-3 місяців.

Нагадаємо, Нелю Штепу затримали 11 липня 2014 року. Її звинувачували в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей і створення терористичної групи.

20 вересня 2017 року суд випустив Штепу з СІЗО під цілодобовий домашній арешт в Слов'янську. 21 вересня на неї надягли електронний браслет. 23 жовтня 2019 року Орджонікідзевський суд Харкова призначив обвинувальний акт до слухання на 15 листопада.


У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...