За нами слідкують? Google зізналася, що прослуховує користувачів

Компанія Google підтвердила, що ділиться уривками записів голосового помічника із експертами з мов у різних частинах світу, повідомляють Патріоти України.

Корпорація Google визнала, що її фахівці прослуховують команди, які користувачі віддають її голосовому помічнику. Організація зазначила, що аудіозаписи використовуються для аналізу мови з метою поліпшення розпізнавання мов.

Про витік аудіозаписів користувачів повідомив бельгійський телеканал VRT NWS. В їхньому розпорядженні опинилися більше тисячі записів. Представники каналу кажуть, що серед зразків була і конфіденційна інформація. Зокрема, адреси, дзвінки по роботі, розмови батьків із дітьми.

Журналісти змогли зв'язатися з деякими з людей за допомогою особистої інформації із записів. Ті підтвердили, що це їхній голос.

Деякі записи були зроблені, начебто, помилково через випадкову активацію асистента. Зазвичай запис проводиться тільки після того, коли голосовий помічник почув фразу: Ok, Google. Компанія записує команди користувачів смартфонів із Google Assistant і "розумної" колонки Google Home.

Google підтвердила, що ділиться уривками записів із експертами з мов у різних частинах світу. У компанії наголосили, що на аналіз спрямовується не більше 0,2% всіх команд користувачів. У Google запевнили, що співробітникам заборонено розшифровувати розмови команд й інші сторонні звуки. Компанія підтвердила факт витоку. У коментарі йдеться, що її допустив один із фахівців із мови.

"Проводиться розслідування, ми вживемо заходів. Ми проводимо повне вивчення наших процедур безпеки для неможливості повторення подібного", — запевнили в Google. Про це повідомили на unian.ua.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...