За нехтування обов’язками: Вища рада правосуддя звільнила суддю, яка зняла з розшуку Портнова

Христина Гладун скасовувала судові рішення, а це, як зазначили у ВККСУ, свідчить про її нехтування обов’язками.

Христина Гладун. Фото: inforesist.org.

Вища рада правосуддя звільнила суддю Печерського райсуду Києва Христину Гладун із обійманої нею посади через дисциплінарні порушення. Про це інформує прес-служба ВРП, передають Патріоти України.

Зазначається, що Гладун звільнили на підставі п. 3 ч. 6 ст. 126 Конституції України (вчинення дисциплінарного проступку, грубі або систематичні нехтування обов’язками). Представник ВРП Микола Гусак розповів, що до Вищої ради правосуддя надійшло рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 17 листопада 2016 року про внесення подання про звільнення Гладун з посади судді.

Причиною такого рішення став той факт, що Гладун скасовувала судові рішення, а це, як зазначили у ВККСУ, свідчить про її нехтування обов’язками. Також це негативно позначається на авторитеті судової влади.

Гладун не погодилася з рішенням Комісії й звернулася до Вищого адміністративного суду України з позовом проти ВККСУ. Вона назвала рішення про звільнення протиправним та просила скасувати його. Колегія суддів Касаційного адміністративного суду відмовила у задоволенні позову.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...