За "парєбріком" барин змилувався: Росіянам дали дозвіл по-новому збирати хмиз

Бідні громадяни РФ, 2019 року повинні були отримувати спеціальний дозвіл, щоб відправитися в ліс і зібрати хмиз. І збирати тільки руками.

До 2019 року росіяни повинні були отримувати спеціальний дозвіл, щоб відправитися в ліс і зібрати хмиз. Порушникам загрожувало кримінальне покарання: штраф або від 2 до 5 років позбавлення волі, повідомляють Патріоти України.

Хмиз дозволили збирати, але ламати сухі гілки можна було тільки вручну

Два роки тому влада вирішила пом'якшити законодавчу базу і з легкої руки депутатів громадяни РФ отримали право збирати висохлі, гниючі дерева і гілки. Однак лібералізація була неповною: хмиз дозволили збирати, але ламати сухі гілки можна було тільки вручну - на застосування пил і сокир добро не дали.

Цю знущальну норму пропонують скасувати тільки зараз, в 2021 році. Бідним росіянам, що збирають хмиз для власних потреб, запропонували робити це по-новому - з використанням ручних пив, сокир і навіть легких бензопил. Відповідний законопроект внесли до Держдуми депутати фракції ЛДПР на чолі з Ігорем Лебедєвим і Ярославом Ниловим, передає ІА Regnum.

Руками бідних росіян влада вирішила прискорити очищення лісів і знизити їх пожежонебезпеку. Зроблять це під прикриттям турботи про "малозабезпечених громадян" в сільській місцевості. Росіяни в соцмережі відреагували на пом'якшення закону:

"Ось так і живемо: хтось змушений пиляти хмиз, щоб хоч якось прогріти стару хату, а хтось пиляє мільярди ... по" вимушеним ", звичайно ж, обставинам".

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...