За порушення доведеться заплатити: Українцям готують низку неприємних "сюрпризів"

Кабінет міністрів хоче посилити відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки. Про це у офіційному Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, передають Патріоти України.

Якщо Верховна Рада підтримає і схвалить ініціативу уряду, мінімальний штраф за адміністративні правопорушення складатиме 510 грн, а максимальний - 8,5 тисяч грн.

Завідомо неправдивий виклик поліції, “швидкої” або аварійних служб обійдеться від 3,4 тисяч до 10,2 тисяч гривень. Також запроваджується кримінальна відповідальність за порушення вимог техногенної безпеки, що призвело до аварії чи іншої небезпечної події з тяжкими наслідками.

Нагадаємо, що до цього штраф за порушення вимог пожежної безпеки становив для громадян від 8,5 до 119 гривень, а для посадових осіб - від 34 до 170 гривень.

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...